Moruša je právom považovaná za superpotravinu. Je bohatým zdrojom vitamínov C, K a bielkovín; obsahuje tiež prírodné cukry, železo, vápnik, horčík, draslík, fosfor a ľahko stráviteľnú vlákninu. Má výrazné protizápalové a dezinfekčné účinky. Pôsobí upokojujúco na dýchacie cesty, pomáha pri znižovaní krvného tlaku a pri dosahovaní telesnej i duševnej rovnováhy. Podporuje krvotvorbu, redukuje hladinu cukru, znižuje hladinu cholesterolu. Používa sa pri horúčkach, reumatizme a podporuje činnosť pečene. Moruša obsahuje tiež látku resveratrol, ktorá blokuje pôsobenie rakoviny a bráni rastu nádorov.
![]() | Bez pridania cukru |
![]() | Bez chemických konzervantov |
![]() | Denná dávka max.: 50ml (2x25ml) |
![]() | Skladovanie: 4-6°C |
![]() | Spotrebujte do 30 dní |
![]() | Listy moruše bielej obsahujú: B1, B2, B6, Pp |
![]() | Obsah: 500ml |
Zloženie: výťažok z moruše bielej, regulátor kyslosti – kyselina citrónová
Moruša napomáha udržiavať mladistvú pleť a posilňuje zrak. Výťažok z moruše bielej s výťažkom z mladých listov je originálnym produktom, ktorý prispieva k udržiavaniu rovnováhy cukrového metabolizmu v tele, vrátane priaznivého ovplyvnenia metabolizmu glukózy. Listy moruše sú v medicíne tradične využívané pre svoje biologicky priaznivé účinky. Výťažok z mladých listov moruše bielej je získavaný tým najmodernejším a najšetrnejším spôsobom výroby. Produkt je stabilizovaný len šetrnou pasterizáciou a neobsahuje žiadne chemické konzervanty, vďaka čomu je určený čo najširšiemu spektru konzumentov.
Obsah: 500ml
Denná dávka max.: 50ml (2x25ml)
Skladovanie: 4-6 °C
Listy moruše bielej obsahujú: B1, B2, B6, Pp
Spôsob skladovania: Po otvorení skladovať v chladničke. Spotrebovať do troch týždňov od otvorenia. Uchovávať mimo dosah maloletých detí. Chrániť pred priamym slnečným slnkom.
Priemerné výživové hodnoty v 100 ml / v dennej dávke 50 ml:
Energia: 23,4 kcal (97,96 kJ) / 11,7 kcal (48,98 kJ)
Bielkoviny: 0,72 g / 0,36 g
Sacharidy: 5,58 g / 2,79 g (z toho cukry 3,24 g / 1,62 g)
Tuky: 0,18 g / 0,09 g (z toho nenasýtené mastné kyseliny 0,6 g / 0,3 g)
Soli: 0,01 g / 0,005 g